Duurzame collectie: Sense for Environment

 

De collecties van Kaemingk worden steeds groener! Wij als groothandel werken dan ook constant aan het vernieuwen van onze seizoen collecties om daarmee in te spelen op komende trends en duurzaamheid. In de voorjaarscollectie voor 2024 hebben we al meerdere stappen daarin gezet.

Steeds meer producten bestaan uit duurzame grondstoffen. Dit zijn producten gemaakt van gecertificeerd materiaal, bijvoorbeeld FSC®-gecertificeerd papier en FSC®-gecertificeerd hout of producten van gerecycled of recyclebaar materiaal. Zo bestaan onze glas-, plastic- en textielproducten uit gerecyclede materialen. De textielproducten zijn onder andere gemaakt van OEKO-TEX gecertificeerd materiaal en worden geproduceerd door daarin gecertificeerde leveranciers.


Ontdek onze complete voorjaarscollectie van ruim 6.200 producten voor binnen en buiten, waarvan op dit moment 20% duurzame producten zijn! Kaemingk werkt er hard aan om op verschillende manieren positief te kunnen bijdragen aan het milieu. Een voorbeeld hiervan is onze ‘Tea for Two’ tuinset die gemaakt is van PE wicker. Daarnaast is ons woontextiel vervaardigd uit 70% gerecycled materiaal en de glazen vazen in deze collectie zijn gemaakt van 100% restafval. We kiezen hierbij ook steeds meer voor handgemaakte en lokaal geproduceerde producten en producten die op een natuurlijke manier geverfd zijn.

Klik hier voor alle duurzame stappen die we zetten!