Blog: Kersttrends 2022

Trends kerst 2022

8 september 2022

 

De zomer is bijna afgelopen en de eerste kerstartikelen zijn alweer te koop. Maar wat zijn de trends die u aankomende Kerst niet mag missen? Wij zetten ze op een rijtje.

So This is Christmas

A Festive Christmas dinner

 

Ons klassieke kerstthema zorgt elk jaar weer voor het echte kerstgevoel. Het thema doet je vast ook denken aan de bekende kerstfilms waarbij dit thema vrijwel altijd de hoofdrol speelt. Dit jaar zitten er ook zeker trends verwerkt in het klassieke thema. De vintage stijl is terug te herkennen in diverse items en wordt gecombineerd met de trendy kerstbalkleuren: parelmoer, donkergroen en licht goud.

Reizen staat centraal in dit thema, de klassieke voertuigen zijn terug te vinden en er is ook veel aandacht voor de luchtballon. Hij is terug te vinden in verschillende soorten en maten, zodat u er elke kant mee op kunt op de winkelvloer.

Christmas Naturals

Pure & Fine

 

Naturel met een warm kerstgevoel; dit omschrijft het Christmas Natural thema. Als tegenhanger van de klassieke trend is dit een kerstthema waarbij er veel met lichte kleuren en natuurlijke materialen wordt gewerkt. De kleuren butterscotch, wol wit, zilver en walnoot zorgen ervoor dat dit thema erg puur oogt.

Er is mogelijkheid om te werken met verschillende materialen zowel met hout als keramiek. De keramieken hangers zorgen voor een creatief resultaat als hanger en kunnen perfect door als een DIY project. De houten figuren met verlichting zorgen voor een trendy effect door de artistieke vormen van de kerstbomen. Deze trend laat zien hoe je een luxe kerst met een rustig en trendy huisinrichting combineert.

La Vie en Rose

A Throwback to a nostalgic romance

 

Dit romantische thema is een vernieuwd thema en kan niet ontbreken als kersttrend in 2022. De invloeden vanuit Bridgerton zijn niet ongezien gebleven binnen de trends, dus tijdens Kerst wordt dit gebruikt om uit te pakken. Prachtige bloemendesigns en de zachtroze kleuren zorgen dat dit nostalgisch en luxe aanvoelt. Voor in de boom is de kolibrie, de libelle en de feestelijk gedecoreerde kerstbal echt een must, maak dit af met grote bloemen om een over de top look te creëren. Het kleurenpallet bestaat onder andere uit: winter wit, parelmoer, velvet roze en blushpink.

Wij kijken nu al uit naar de warme decemberdagen! 

 

Benieuwd naar de trends voor 2023?
Maak een afspraak om onze showroom te bezoeken.